۹۵ درصد از مساحت جنگلهای چهارمحال و بختیاری را درختان بلوط تشکیل میدهند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری گفت: مساحت کل جنگلهای استان ۳۲۸ هزار هکتار است که ۹۵ درصد از این مساحت را درختان بلوط تشکیل دادهاند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایمنا- اصغر احمدی اظهار کرد: جنگلهای استان به استثنای قسمتهایی که دچار آلودگی ناشی از آفتزدگی هستند، شرایط نسبتاً خوبی دارند که در خصوص این آسیبدیدگی اقدامات بیولوژیکی توسط اداره کل حفاظت و حمایت مراتع در حال انجام است.
وی افزود: مساحت کل جنگلهای استان ۳۲۸هزار هکتار است که ۹۵درصد از این مساحت را درختان بلوط تشکیل دادهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحالوبختیاری گفت: دخالت عوامل انسانی و تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم شرایط اقلیمی، عوامل طبیعی و غیرطبیعی تهدید کننده جنگلهای استان هستند، عوامل انسانی از جمله تخریب، قطع جنگل، آتشسوزیهای عمدی بر اثر بیمبالاتی از چالشها و عوامل تهدید کننده جنگلهای استان هستند.
احمدی بیان کرد: تدوین سند چشمانداز رویشگاه زاگرس در دستور کار دولت قرار گرفته است و به تازگی نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور تمام استانهای زاگرسنشین را به همراه معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور رصد و موضوعات مربوط به جنگلهای زاگرس را آسیبشناسی میکنند.
وی تصریح کرد: بهرهبرداری از جنگلهای بلوط از محصولات فرعی جنگل است که اگر شرایط استفاده و تابآوری درختان جنگلی به گونهای باشد که بتوانیم به صورت مزایده بهرهبرداری این منابع را در اختیار مردم قرار دهیم، میتواند در زندگی و معیشت مردم تأثیرگذار باشد، درختان بلوط چهارمحالوبختیاری بیشتر جنبه حفاظتی و زیست محیطی دارند و به عنوان تنفسگاه کشور محسوب میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحالوبختیاری افزود: مردم استان در حفاظت از جنگلهای استان مشارکت خوبی از جمله همکاری در شرایط بحرانی و کنترل مخاطرات، گزارش تخلفات و ارائه نظرات کارشناسی دارند.
احمدی اضافه کرد: هرچقدر میزان بارش و رطوبتها بیشتر باشد، تابآوری جنگلها و درختان بلوط در استان بیشتر است، شرایط آبوهوایی تا زمانی که مناسب و فراهم نباشد، یک تهدید برای این درختان است که کاهش بارشهای دو دهه اخیر موجب آسیب به درختان بلوط استان شده است.
وی ادامه داد: دولت در نظر دارد با تدوین برنامههای راهبردی و تأمین منابع مالی و اعتبارات با تجهیز نیروی انسانی، تجهیز امکانات موردنیاز و تجهیز فعالیتهای تحقیقاتی جنگلهای استان را به صورت اصولی مدیریت کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری چهارمحالوبختیاری در خاتمه خاطرنشان کرد: توسعه جنگلهای بلوط با مشارکت مردم بر اساس نظامنامه مردمیسازی فعالیتهای منابع طبیعی در دستور کار دولت و سازمان منابع طبیعی کشور قرار گرفته است که امیدواریم بتوانیم در راستای تحقق شعار سال، جهش تولید با مشارکت مردم را عملیاتی کنیم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |