faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 

تاسیس مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک (مستقر در تهران- ایران) در سی و هشتمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در سال 1394 در پاریس مورد تصویب قرار گرفت و در سال 1399 در قالب مراکز نوع دوم موسسات تحت پوشش سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با هدف ظرفیت سازی و توانمندسازی جوامع، تبادل اطلاعات و ارتقای دانش و فناوری در ایران تاسیس گردید و به امضای وزیر وقت جهاد کشاورزی دولت جمهوری اسلامی ایران و مدیر کل سازمان یونسکو رسید.

 

 در این مرکز، کمیته های مطالعه و پژوهش، آموزش و توانمندسازی، شبکه های اجتماعی و ارتباطات و همچنین تالیف، ترجمه و انتشارات وظایف مورد انتظار یونسکو را پوشش می­دهند. با توجه به رویکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در توجه جدی به موضوعات اجتماعی و اقتصادی در بستر بوم سازگان حوزه های آبخیز، ارتباط تنگاتنگی در اهداف و وظایف مرکز و سازمان وجود دارد.

 

  با توجه به اهداف و وظایف مرکز، توسعه ظرفیت سازی و ارتقای مشارکت مردم، تقویت پوشش گیاهی با هدف کاهش پیامدهای تغییر اقلیم و نیز سازگاری با اثرات خشکسالی ها و امواج گرمایی در منابع طبیعی، تالاب ها، کشاورزی و منابع آب منطقه در محور برنامه های مدیریت جامع حوزه های آبخیز قرار دارد. از اهداف اصلی مطالعات مدیریت جامع حوزه های آبخیز و تدوین سند راهبردی ، تمرین مدیریت هم سو، هم افزا و هدف گرا، دوری از بخشی نگری و اتخاذ تصمیمات فرا بخشی همراه با حرکت مداوم و مستمر در مسیر نقشه راه مدیریت جامع و فراگیر حوزه های آبخیز دانست که به معیشت پایدار مردم کمک نماید.

 

در سال 1401 برای اولین بار، سازمان برنامه و بودجه ایران با تخصیص اعتبارات مستقل جهت مدیریت جامع در استان های آذربایجان شرقی، گلستان و خراسان شمالی به ترتیب برای حوزه های آبخیز دریاچه ارومیه، اترک و گرگان رود به عنوان پایلوت مدیریت موافقت نمود.  بر اساس موافقت نامه های مصوب این سال، پایلوت ها  مساحتی حدود یک میلیون و 488 هزار هکتار را در بر میگیرند. در سال 1402 اعتبارات مطالعات راهبردی مدیریت جامع حوزه های آبخیز 6 استان شامل خراسان شمالی، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران و بوشهر تامین گردید.

بانک خبر