مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی، تحقق بخشیدن به مدیریت بهینه مشارکتی است

تاریخ انتشار : 1403/06/28 - ساعت انتشار: ١٤:٤٠ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاون مدیر کل حوزه ریاست و مدیریت عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: سازمان منابع طبیعی با توجه به ماهیت عملکردی و حوزه وظایف و ماموریت ها یک سازمان مردمی است و مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی، تحقق استمرار مدیریت بهینه مشارکتی است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، ابوالقاسم حسین پور روز سه شنبه در کارگاه آموزشی نظام نامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی و آبخیزداری که با حضور مدیران و کارشناسان ستادی و استانی ( بصورت وبیناری) برگزار شد، افزود: موضوع مشارکت مردم و استفاده از دانش بومی در ادوار مختلف سازمان منابع طبیعی وجود داشته وهدف از تدوین نظام نامه مردمی سازی، نظامند ساختن و چارچوب بخشیدن به فعالیت های منابع طبیعی است.
حسین پور، دامنه عرصه های منابع طبیعی کشور را گسترده دانست و یادآور شد: منابع طبیعی بدون مشارکت مردم توفیقی حاصل نمی کند. از اینرو مدیریت عرصه های منابع طبیعی و بویژه موضوع حفاظت از انفال باید به مردم سپرده شود.
وی خاطر نشان کرد: منابع طبیعی امروزه با چالش های مختلفی روبروست و دخل و تصرفات، تغییر کاربری ها، تغییرات اقلیمی،  و اجرای طرح های عمومی وعمرانی تنها بخشی از عوامل تخریب منابع طبیعی هستند که سازمان برای برون رفت از وضعیت موجود و عبور از این چالش ها نیازمند مشارکت نهادهای مردمی و حمایت ساز و کارهای مالی است.

**آموزش هدفمند و اثرگذار؛ لازمه مشارکت فعال مردم و جوامع محلی در منابع طبیعی
حسین پور با بیان اینکه عبور از چالش ها و مشکلات زیست محیطی نیارمند حضور مردم است، بیان کرد: جامع نگری بدون محوریت مردم امکان پذیر نخواهد بود.
معاون مدیر کل حوزه ریاست و مدیریت عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری همچنین گفت: نگاه سازمان منابع طبیعی در موضوع مردمی سازی استفاده از ظرفیت های ماده 3 است و در مسیر عمل، آموزش هدفمند و اثرگذار می تواند زمینه مشارکت فعال مردم و جوامع محلی را در منابع طبیعی فراهم نماید.
ابوالقاسم حسین پور در ادامه سخنان خود موضوع مشارکت اجتماعی، افزایش سرانه فعالیت های داوطلبانه، توسعه نهادهای میانجی و حلقه های میانی مردم و گسترش سازمان های مردم نهاد و ارتقای میزان ارتباط دولت با مردم را به عنوان نقشه راه مدنظردولت و سازمان منابع طبیعی دانست و افزود: در طرح مردمی سازی فعالیت ها و اقدامات منابع طبیعی همه آحاد جامعه به عنوان گروهای هدف عام و مجریان طرح های منابع طبیعی، اتحادیه و انجمن های صنفی مرتعداران، تشکل های مردم نهاد، همیاران طبیعت محافظ، جنگل نشینان، مرتعداران، آبخیزنشینان و ساکنان عرصه های بیابانی به عنوان گروه های خاص در حوزه منابع طبیعی محسوب می شوند.
معاون مدیر کل حوزه ریاست و مدیریت عملکرد همچنین در کارگاه آموزشی نظام نامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: برای تحقق اهداف برنامه مردمی سازی در منابع طبیعی ضروری است، فرآیندهای اقتصادی کردن طرح ها در قالب برنامه های تلفیقی چند منظوره در قالب اجتماعی سازی، اعتماد سازی و ساماندهی مردم  و تشکل های رسمی و محلی و تقویت سازو کارهای تامین مالی مردمی بصورت مستمر مورد توجه قرار گیرد.البته امروز بخش هایی از فرآیند چند منظوره و اقتصادی کردن طرح های منابع طبیعی را در طرح های مرتعداری شاهد هستیم.

** ضرورت مستند سازی از مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی
در این کارگاه یوسف مرادی مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در سخنانی از تدوین و در دستور کار قرار گرفتن نظام نامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی از اردیبهشت ماه سال جاری در سازمان خبرداد و افزود: در همین راستا  کارگروه های مختلفی در سازمان و منجمله کارگروه آموزش و مشارکت در دفتر ترویج و آموزش شکل گرفته است.
وی  در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور به عنوان یک طرح اجتماعی و مردمی اشاره کرد و افزود: این طرح با دارا بودن ماهیت مردمی و در قالب نظام نامه مردمی سازی با قوت در دستور کار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار دارد.
یوسف مرادی در بخش دیگری، مستندسازی طرح مردمی کردن فعالیت های منابع طبیعی را یک ضرورت خواند و خاطر نشان ساخت:  ذدر این زمینه با صدا و سیما به توافق رسیده تا اقدامات منابع طبیعی در بخش مشاکت مردمی مستند سازی شود و این کار در حال حاضر در استان مرکزی انجام شده است.
بر اساس این گزارش- در این کارگاه آموزشی، کارشناسانی از استان های فارس و خراسان جنوبی و تنی چند از کارشناسان ستاد سازمان منابع طبیعی نظرات و پیشنهادات خود را در باره طرح مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی ارائه کردند.   

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here