faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


اجرای طرح آبخیزداری در ۶۳۰ هزار هکتار اراضی استان بوشهر و همچنین برگزیده شدن استان برای تدوین سند راهبردی
گزارش ماموریت سرپرست مرکز بین المللی مدیریت جامع در سفر به استان بوشهر و شرکت در جلسه استانداری

تاریخ انتشار : 1402/09/06 - ساعت انتشار: ١٠:٤٣ - گروه خبری : اخبار مرکز

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور- حمید نوری با اشاره به جایگاه این استان در حوزه آبخیزداری اظهار کرد: استان بوشهر در حوزه منابع زیستی یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل کشور محسوب می‌شود و اقدامات مهم و موثر در عرصه آبخیزداری و آبخوان‌داری با همکاری موثر استانداری انجام شده است. وی با بیان اینکه در سال 1401 برای سه استان کشور مدیریت جامع در عرصه آبخیزداری برنامه‌ریزی شد گفت: بوشهر جزء شش استان برتر برای تدوین سند راهبردی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز در کشور معرفی شده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور- حمید نوری با اشاره به جایگاه این استان در حوزه آبخیزداری اظهار کرد: استان بوشهر در حوزه منابع زیستی یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل کشور محسوب می‌شود و اقدامات مهم و موثر در عرصه آبخیزداری و آبخوان‌داری با همکاری موثر استانداری انجام شده است.

 وی با بیان اینکه در سال 1401 برای سه استان کشور مدیریت جامع در عرصه آبخیزداری برنامه‌ریزی شد گفت: بوشهر جزء شش استان برتر برای تدوین سند راهبردی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز در کشور معرفی شده است.

 در تاریخ ۱آذرماه ۱۴۰۲هشتمین جلسه مدیریت جامع حوزه آبخیز که در استانداری بوشهر به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه عبدالحسین گرشاسبی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ضمن خوش آمدگویی عنوان نمود بسیار خرسند و خوشحالیم که در سایه همدلی و هماهنگی که با استاندار محترم ومعاونین و مدیران کل دستگاهای اجرایی در استان رقم خورده است و با تلاش همکاران و حمایت های سازمان متبوع استان بوشهر جزء شش استان برتر، تدوین سند راهبردی مدیریت جامع حوزه آبخیز کشور معرفی شده است که اتفاق خوب و میمونی برای مردمان خوب استان می باشد.
 
وی در ادامه گفت: تاکنون ۸۶۷سازه آبخیزداری در استان بوشهر احداث شده است که با توجه به اعتبارات خوبی که درحوزه آبخیزداری اختصاص داده شده‌‌در آینده شاهد اجرای پروژه‌های مهم و قابل توجهی در استان خواهیم بود.
 
 مدیرکل دفتر آبخیزداری کشورگفت:در قلمرو مدیریت و حکمرانی منابع طبیعی و آبخیزداری کشوربه دنبال هم افزایی، هماهنگی، خوب و قدرتمند همه دستگاههای اجرایی هستیم.
 
حمید نوری ادامه داد:اگر به یک مفهوم مشترک در قلمرو مدیریت جامع حوزه آبخیز قرار بگیریم توسعه و مدیریت به درستی انجام خواهد شد
 
وی در ادامه به تغیر الگوی کشت اشاره و بیان داشت:حسابداری آب و حوزه‌های آبخیز موضوع مهمی است که باید به آن توجه کنیم و نباید در هرزمان،  هر محصولی را در حوزه‌های آبخیز استفاده نماییم.
 
  مدیر کل دفتر آبخیزداری کشور به تعادل حسابداری آب و کربن نیز اشاره داشت و عنوان نمود:تعادل حسابداری آب و کربن باعث کاهش کربن هوا میشودکه کمک بزرگی به سلامت حوزه آبخیز و آبخیز نشینان میکند.
 
نوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تبخیر در کشور پرداخت و اظهار داشت:ایران سه برابر میانگین جهانی تبخیر دارد و باید به سمت نگه داری آب در زیر زمین و درختکاری رفته تا از تبخبر جلوگیری نماییم
 
حمید نوری از دستگاهای اجرایی خواست که تمام اقدامات خودرا تحت چتر مدیریت جامع حوزه آبخیز قرار دهند و  مدیریت هماهنگ شرط همکاری همه دستگاههای اجرایی می باشد.
 
وی اظهار داشت استان بوشهرجزء شش استان  برتر تدوین سند راهبردی مدیریت جامع حوزه آبخیز کشور می‌باشدکه با تزریق اعتبارت ۱۵۰میلیاردی ملی و استانی حوزه آبخیزداری استان وتفاهم نامه ۶۳۰۰۰۰هزار هکتاری با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)در استان بوشهر خبر داد و عنوان کرد به حول و قوه الهی اتفاقات خوبی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استان رقم خواهد خورد
 
حمید نوری در پایان از خیرین هم درخواست کرد:هرجا خطر و آسیبی وجود دارد این عزیزان ورود میکنندلذا تقاضا داریم نگاه به موضوعات منابع طبیعی و آبخیزداری را همانند نگاه به مسجد و مدارس و همه قسمتهای مختلف کشورداشته باشندو به آب و خاک توجه ویژه نمایند تا ابن سرزمین پایدار و سلامت برای آینده‌گان بماند
 
در ادامه جلسه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهراظهار داشت: همگان باید واقعیت مشکلات پیش روی ناشی  ازکم آبی رابه خوبی درک نمایند زیرا که تصور زندگی بدون آب ممکن نیست.
 

 

  محمد هادی رستمیان در پایان گفت:,باید از همه  ظرفیت‌های شبکه های اجتماعی در آگاهی جامعه‌ در سطح خرد و کلان و مشارکت مردم در مورد آب به نحو احسن استفاده نمود  پویش مردمی در خصوص آب در استان حتما راه‌اندازی شود.
 

سرپرست مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی برای مناطق خشک و نیمه خشک در خصوص انعقاذد قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) گفت: در این برنامه 838 هزار هکتار اراضی برای طرح آبخیزداری در استان بوشهر در نظر گرفته شده است و برای سال جاری 15 میلیارد ریال برای مطالعه تدوین سند راهبردی لحاظ شده است.

 نوری اضافه کرد: در قلمرو مدیریت و حکمرانی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به دنبال هم‌افزایی، هماهنگی، خوب و قدرتمند همه دستگاه‌های اجرایی هستیم.

وی در ادامه به تغییر الگوی کشت اشاره و بیان کرد: حسابداری آب و حوزه‌های آبخیز موضوع مهمی است که باید به آن توجه کنیم و نباید در هر زمان هر محصولی در حوزه‌های آبخیز استفاده شود.

وی با اشاره به تعادل حسابداری آب و کربن و عنوان کرد: تعادل حسابداری آب و کربن سبب کاهش کربن هوا می‌شود که کمک بزرگی به سلامت حوزه آبخیز و ساکنان حوزه آن می‌کند.

نوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تبخیر آب در کشور پرداخت و اظهار کرد: ایران سه برابر میانگین جهانی تبخیر دارد و باید به سمت نگهداری آب در زیر زمین و درختکاری رفته تا از تبخیر جلوگیری شود.

وی از دستگاه‌های اجرایی خواست که تمام اقدامات خود را تحت چتر مدیریت جامع حوزه آبخیز قرار دهند و مدیریت هماهنگ شرط همکاری همه دستگاه‌های اجرایی است.

دکتر حمید نوری از تصویب منابع ملی و استانی برای طرح‌های حوزه آبخیزداری استان خبر داد و گفت: بر اساس انعقاد تفاهم‌نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی علیه‌السلام طرح آبخیزداری در سطح 630 هزار هکتار اراضی استان بوشهر اجرا می‌شود.

 حمید نوری با اشاره به نقش مهم خیرین در عرصه آبخیزداری بیان کرد: هر جا خطر و آسیبی در جامعه وجود دارد خیرین ورود می‌کنند که از آنان تقاضا می‌شود نگاه به موضوعات منابع طبیعی و آبخیزداری را همانند نگاه به مسجد و مدارس و همه قسمت‌های مختلف کشور داشته باشند و به آب و خاک توجه ویژه شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر