faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


برگزاری اولین نشست
اولین نشست از سلسله نشست های تخصصی برگزار شد

تاریخ انتشار : 1403/05/14 - ساعت انتشار: ١٢:٥٢ - گروه خبری : اخبار مرکز

نخستین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی با موضوع «مدیریت جامع زمین‌لغزش» به همت مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی تحت نظارت یونسکو در روز شنبه 13 مردادماه 1403 ساعت 10 الی 13 در محل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با سخنرانی دکتر بهمن اکبری و حضور کارشناسان دفاتر و معاونت‌های مختلف سازمان و حضور بر خط محققین و فعالان حوزه مدیریت منابع طبیعی برگزار گردید.

دکتر فرهادرضوی، در آغاز نشست، ضمن تأکید بر اهمیت برگزاری نشست‌های تخصصی در زمینه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، فرایند برگزاری  سلسله نشست‌های علمی تخصصی را تشریح نمود. ایشان بیان داشت  مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در راستای برنامه‌های مصوب سال جاری این نشست‌ها را به‌صورت مستمر در روزهای شنبه هر دو هفته یکبار برگزار خواهد نمود.

دکتر وحید جعفریان نیز ضمن تبیین اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های مرکز در برگزاری نشست‌های تخصصی و نیز دستاوردهای مورد انتظار، با تقدیر از برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان در اولین نشست تخصصی، اهمیت و ضرورت رویکرد جامع‌نگری در فرایند مدیریت منابع طبیعی را تشریح و این اقدام را فرصت مناسبی برای ارتقای یادگیری و آگاهی سازمان  دانست. ایشان با تأکید بر اینکه تجارب و درس‌آموخته‌های ملی و بین‌المللی، موضوع مدیریت پایدار سرزمین را تنها  از طریق اعمال  رویکردهای اکولوژیک –انسانی و توجه ویژه به جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی،  امکان‌پذیر و ممکن می‌داند، بر ضرورت تبیین الگوهای جامع‌نگر مبتنی بر نقش‌آفرینی مؤثر دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان تأکید نمود. ایشان سپس به معرفی موضوع نشست و سخنران پرداخت و از کلیه حضار دعوت نمود تا نقطه‌نظرات، دیدگاه‌ها و سؤالات خود را به اشتراک بگذارند.

اقای دکتر بهمن اکبری سخنران این نشست  طی گزارش مبسوطی  به تشریح پدیده زمین‌لغزش پرداخت سپس با مروری به تاریخچه زمین لغزشها در ایران ، اهم اقدامات بخش آبخیزداری سازمان در راستایی شناسایی، ارزیابی، پایش، تهیه الگوی مدیریت ریسک زمین لغزشها و جالشهای فرا روی مدیریت این پدیده را تشریح نمود  ایشان همچنین اقدامات انجام شده  در راستای پیشگیری و مدیریت عرصه های حساس و آسیب پذیر به این پدیده را برشمرد و پیشنهاداتی را به منظور استفاده از تجارب مدیریت زمین لغزش در آینده مطرح نمود.

در انتهای جلسه، زمانی به‌منظور طرح پرسش‌وپاسخ از سوی حضار و شرکت‌کنندگان حضوری و مجازی اختصاص داده شد که طی آن پیرامون مباحث مطرح‌شده گفتگوی مؤثری شکل گرفت.

نقش  تغییر کاربری در ایجاد و تشدید زمین‌لغزش، تأثیرات متقابل مدیریت مرتع و زمین‌لغزش، تبیین محدودیت ناشی از زمین‌لغزش در قوانین و دستورالعمل‌های استعدادیابی و واگذاری اراضی، تأثیر اجرای پروژه‌های احیایی منابع طبیعی در مدیریت زمین‌لغزش، جایگاه این پدیده در شرح خدمات طرح‌های مطالعاتی و اجرایی جنگل و مرتع، نقش دستگاه‌های فراسازمانی و پروژه‌های توسعه‌ای در تشدید و یا کنترل زمین‌لغزش و چالش‌های عدم هماهنگی‌های درون و برون‌سازمانی در مدیریت این پدیده، از جمله سؤالات و پیشنهادهای حضار بود که به بحث گذاشته شد. در این نشست مهندس وحید عظیمی،  مهندس محمد قبادی، دکتر مهدی کمالی، سرکار خانم دکتر مهدوی، مهندس علی بی غم، دکتر محسن عبدالحسینی و دکتر علی اصغر قاسمی با طرح سوالات و پیشنهادات، مشارکت فعال داشتند. 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر