faicimwb.frw.ir

there is a pic right here
there is a pic right here there is a pic right here
 


کمیته تخصصی تغییر اقلیم
اولین جلسه کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار گردید

تاریخ انتشار : 1403/05/28 - ساعت انتشار: ١٣:٣١ - گروه خبری : اخبار مرکز

سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری میزبان اولین نشست کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی و آبخیزداری در روز یکشنبه 25 مرداد ماه سال جاری بود. در این جلسه نمایندگان دفتر محیط زیست و توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان امور عشایر، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و تنی چند از نمایندگان سازمان منابع طبیعی شرکت داشتند

آقای دکتر نوری ضمن خوش آمدگویی به حاضرین جلسه، ضمن تشریح چالش ها و پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم در سطح جهانی و ملی و رویکردهای سازگاری و کاهش انتشار در جهت کاهش اثرات این پدیده، منابع طبیعی را از جمله بخشهای آسیب پذیر به مقوله تغییر اقلیم دانستند که در عین حال می تواند از طریق اعمال روشهای مدیریت پایدار سرزمین، نقش موثری در کاهش انتشار و ترسیب کربن ایفا نماید. ایشان مهمترین ماموریت کمیته تخصصی را تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیم در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری بیان نمودند ودر این راستا  بر ضرورت اعمال رویکرد ها و راه حل های طبیعت محور  مبتنی بر  شاخصهای سلامت حوزه های آبخیز تاکید نمود.. آقای دکتر نوری با بیان همسویی ماموریت  مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی با ماموریت و وظایف کمیته تخصصی، استفاده از ظرفیتهای های این مرکز در راستای هم افزایی و شتاب بخشی به اقدامات کمیته تخصصی را ضروری دانست.. آقای نوری با بیان اهمیت نگاه جامع و یکپارجه به رویکردهای مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم، ارتباط مستمر کمیته های تخصصی با یکدیگر و هماهنگی با کمیته تغییر اقلیم وزارتی و کارگروه ملی تغییر اقلیم را مورد تاکید قرار داد. ایشان تاکید نمود که در این کمیته باید تصمیم های درست و قابل دستیابی را با بیان هوشمندانه مبتنی بر علم و دانش بومی ساخته و در اختیار مدیران تصمیم گیر قرار دهیم. ضمنا لازم است در ارتباط با راه های ارایه شده در این کمیته و کمیته تغییر اقلیم وزارت جهاد کشاورزی مطالبه گری داشته و تا حصول نتیجه پیگیر مصوبات کمیته در سطح سازمانی و فرا دستگاهی باشیم.

 در ادامه خانم دکتر سرابیان گزارش جامعی در خصوص  و اقدامات انجام یافته در ایران و جهان از جمله کنوانسیون تغییرات اقلیمی,UNFCCCو ملاحظات و  تعهدات مطرح شده در بیست و هشتمین اجلاس کنفرانس اعضا COP28 اسناد و قوانین بالاسری مرتبط ملی از جمله  آیین‌نامه اجرایی‌ کنوانسیون تغییرآب و هوا و پروتکل کیوتو،  سند راهبرد ملی تغییر اقلیم پرداخته و آمار ارائه شده  انتشار  گازهای گلخانه ای در بخش کشاورزی و جنگل مرتع را ارائه نمود. ایشان بر ضرورت یکپارجگی آمار و اطلاعات و  و نیز برنامه های اقدام مرتبط با تغییر اقلیم  تاکید نمود.

در ادامه آقای دکتر جعفریان به تشریح سیاستها و برنامه های تبیین شده در سند برنامه راهبرد ملی پرداخت و بر ضرورت اقدامات حمایتی و پشتیبان زیر تاکید نمود:

  • تعریف شفاف مکانیسم پشتیبانی مالی تولید گزارشهای کمیته های تخصصی و نامشخص بودن منابع مربوط به تولید گزارشات به سازمان حفاظت محیط زیست.

  • اسناد بالاسری نظیر برنامه ملی سازگاری با تغییر اقلیم، مدل یکپارچه اقلیم، سیستم جامع ثبت و گزارش دهی انتشار گازهای گلخانه ای در سطح ملی، مشخص و ابلاغ نشده است.

  • ضرورت تدوین دستورالعمل های اندازه گیری میزان انتشار و ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری

  • اصلاح و بازنگری شرح خدمات ارزیابی اثربخشی فعالیتهای منابع طبیعی و ابخیزداری با هدف ارزیابی میزان کاهش انتشار، ترسیب کربن، و میزان ارتقای سازگاری و تاب آوری.

  • ضرورت تدوین برنامه پایش ملی انتشار و ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری.

  • ضرورت محاسبه ارزش ترسیب کربن در هزینه فایده اجرای طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری.

  • ضرورت تبیین برنامه های آموزشی و ترویجی در راستای ارتقای آگاهی کارشناسان و مدیران و نیز جوامع بهره بردار با مفاهیم مرتبط با تغییر اقلیم.

  • ضرورت انعکاس مناسب طرح های کلان مرتبط نظیر طرح کاشت یک میلیارد درخت و مدیریت جامع حوزه های آبخیز در نشست های جهانی مرتبط، با هدف تبیین نقش کشور در ایفای مسئولیت و تعهدات مشترک بین المللی

  • عدم ارتباط سیستمی دبیرخانه های ملی کنوانسیون های زیست محیطی، بریکس، اکو و شانگهای.

در ادامه جلسه مدعوین جلسه نقطه نظرات دیدکاه ها و پیشنهادات خود را خود را ارایه نمودند.

در نهایت این جلسه با تدوین بیانیه پایانی خاتمه یافت که از مهمترین آن میتوان تشکیل دبیرخانه کمیته در مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک با مسئولیت رییس کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی و آبخیزداری (آقای دکتر حمید نوری) اشاره نمود.

 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




بانک خبر